رئیس ستاد اجرایی اولین جشنواره نوآوری و فناوری دانشآموزی (رینوفست) گفت: پرداختن به فعالیتهای دانشبنیان و فناورانه مخصوصاً فناوریهای پیشرفته یکی از راههای برون رفت از مشکلات اقتصادی و پیشرفت کشور است.
حامد تقیپور فرشی در گفتگو با کمیته اطلاعرسانی و رسانه رینوتکس 2023، با اظهار اینکه مراکز رشد، سراهای نوآوری، شتاب دهندهها و صندوقهای حمایت از پژوهش جای خود را پیدا کردهاند، ادامه داد: اکنون بیش از ۹ هزار و ۲۰۰ شرکت دانش بنیان در کشور ما فعالیت میکنند و یکی از مهمترین مشکلات و مسائلی که این شرکتها با آن مواجهند بحث بازار و فروش محصولات است که نمایشگاه ربع رشیدی میتواند این نقش را به درستی ایفا کرده و پلی بین صاحبان و مشتریان فناوری باشد.
وی با تاکید بر اینکه این نمایشگاه خواهد توانست نقش موثری در زیست بوم فناوری کشور ایفا کند، افزود: پرداختن به فعالیتهای دانش بنیان خصوصاً از دوران کودکی و در بخش دانش آموزی میتواند یکی از بهترین روشهایی باشد که آینده یک کشور را تضمین میکند.
تقی پور ادامه داد: در همین راستا یکی از فعالیتها و رویدادهایی که در رینوتکس امسال مد نظر گرفته شده، برگزاری اولین فستیوال دانش آموزی با عنوان تجاری رینوفست است که امسال در سه بخش رباتیک، هوا فضا و هوش مصنوعی همزمان با رینوتکس برگزار شده و تمام فعالیتها در حوزه دانش آموزی خواهد بود.
وی خاطرنشان کرد: هدف این فستیوال، آشنایی دانش آموزان با فعالیتهای دانش بنیان، تقویت کار تیمی بین دانش آموزان و همچنین ایجاد فضای فناوری و یک فضای پرهیجان برای دانش آموزان است.
تقی پور افزود: محورهای اساسی این فستیوال در چهار بخش مسابقات، نمایشگاه دستاوردها، سمینارهای آموزشی و همچنین جلسات منتورینگ خواهد بود.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلخچی همچنین یکی از شاخصهای این واحد دانشگاهی را پرداختن به فعالیتهای پژوهشی و دانشبنیان عنوان کرد و افزود: در این راستا یکی از فعالیت های مهم این دانشگاه، فعالیت های رباتیکی است که ربات انسان نمای بزرگسال با بیش از ۱۲۰ سانتی متر ارتفاع و ۲۰ درجه آزادی، یکی از پیچیدهترین رباتهای عصر حاضر است که در مسابقات ملی و بینالمللی افتخارات زیادی کسب کرده است.
تقیپور افزود: رتبه سوم مسابقات جهانی ربوکاپ ژاپن، رتبه سوم مسابقات جهانی آلمان و رتبه چهارم مسابقات روبوکاپ جهانی همچنین قهرمان بلامنازع ایران اوپن از افتخارات این ربات است. از دیگر افتخارات دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلخچی می توان به رتبه سوم در مسابقات روبوکاپ آسیا اقیانوسی اشاره کرد.
وی با اشاره به کسب مقام اول مسابقات رباتهای پرنده در دانشگاه نوشیروانی بابل اظهار کرد: مفاهیم دانش بنیان، مراکز رشد و سراهای نوآوری در دانشگاه آزاد به جد پیگیری شده و در همین راستا، دانشگاه آزاد یکی از اولین واحدهای دانشگاهی بود که توانست مجوز تاسیس مرکز رشد را اخذ کرده و از سطح ۳ به سطح ۲ ارتقا پیدا کند.
وی ادامه داد: این دانشگاه یکی از معدود مراکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی است که مجوز فعالیت را از وزارت علوم کسب کرده و اکنون بیش از دو شرکت دانش بنیان، ۱۰ شرکت واحد فناور و ۵ هسته فناوری در مرکز رشد فعالیت میکند.
تقی پور فرشی با تاکید بر اینکه اخیراً دانشگاه آزاد، قراردادهای ساخت ربات را منعقد کرده است افزود: از مهمترین پروژههای این دانشگاه میتوان به پروژه ربات آتش نشان اشاره کرد که این ربات محل حریق را شناسایی کرده و آن را اطفا میکند.
وی ادامه داد: ربات جوشکار هم اکنون در مرحله عقد قرارداد و طراحی است. همچنین ربات دست مصنوعی، در زمینه توانبخشی کاربرد داشته و ربات صنعتی و بازوی صنعتی نیز برای کارهای صنعتی استفاده میشود.
تقیپور ضمن اشاره به عقد قرارداد برای طراحی و ساخت ربات فرآوری حبوبات گفت: این ربات بیشتر برای حبوباتی که در منطقه شهرستانی استفاده میشوند کاربرد داشته و یکی از مهمترین کارهای دانشگاه آزاد واحد ایلخچی است؛ این دانشگاه سعی دارد با همکاری تمام اساتید و کارکنان، نقش موثری را در زیست بوم فناوری کشور ایفا کند.